Help, ik moet een hypotheek afsluiten! Lees hier 3 tips

Help, ik moet een hypotheek afsluiten! Lees hier 3 tips

sep 18, 2019 Geldzaken by admin

Je hebt jarenlang gespaard om een huis te kunnen kopen, gezocht naar het perfecte huis, een bod gedaan en nu is het zover: jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om een hypotheekadviseur in te schakelen. De hypotheekadviseur helpt jou met het zoeken van de meest geschikte en voordeligste hypotheek, die past bij jouw huidige én toekomstige situatie. Ben je ZZP’er of particulier? Ook dit is van invloed op jouw hypotheek. Lees hier op welke 3 punten je keuzes moet maken met betrekking tot jouw hypotheek.

1. Rentes en voorwaarden

Een hypotheek betaal je in delen terug aan de hypotheekverstrekker. Dit bedrag bestaat uit een aflossing en rente. De rente is een percentage van het totale bedrag dat je leent. Een lage hypotheekrente klinkt mooi, maar pas op, want goedkoop kan duurkoop worden. De hypotheekadviseur zal de rentes, voorwaarden en voor/nadelen uitgebreid met jou doornemen.

2. Variabele of vaste rente

Wil je een vaste of variabele rente? Met een vaste rente heb je zekerheid. Je kunt de rente vastzetten voor 1 tot 30 jaar. In ruil voor deze vaste rente betaal je wel een hoger tarief. Een variabele rente beweegt mee met de markt. Het bedrag kan dus ineens hoger of lager uitvallen dan de maand ervoor. Bedenk je goed of je een eventuele kostenstijging kunt dragen.

3. Soort hypotheek

Er is veel keus wat betreft de hypotheekvorm die je afsluit. De meest bekende vormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Bij de annuiteitenhypotheek betaal je een vast brutobedrag per maand. Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af en daarnaast betaal je rente. Bij deze hypotheek daalt het brutobedrag tijdens de looptijd, omdat je steeds minder rente hoeft te betalen. Minder bekende hypotheekvormen zijn de bankspaarhypotheek, de spaarhypotheek, de beleggingshypotheek, de hybride hypotheek en de levenhypotheek. Je ziet het: de keuze is reuze. Gelukkig kan de hypotheekadviseur jou hier meer over vertellen en een advies uitbrengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *