Besparen op je bestelautoverzekering

Als grote of kleine ondernemer moet je op de kleintjes letten. Al helemaal in deze tijden vol onzekerheid. De effecten van de coronacrisis zullen we nog lang voelen en online bestellen en aan huis afleveren zal hierna nog steeds erg in trek zijn. Daarom mag een goede bestelauto natuurlijk ontbreken: je moet je klanten natuurlijk alsnog kunnen blijven voorzien van hun gewenste artikelen! Maar wist je dat je ook gemakkelijk kunt besparen op een bestelautoverzekering? Hieronder leggen we uit hoe dat kan.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Het allerbelangrijkste om te doen is vergelijken. Er zijn tal van verzekeraars en op het eerste ogenblik lijkt het misschien alsof ze allemaal gelijk zijn, er zijn toch veel verschillen. Niet alleen in prijs, maar ook in wat ze precies verzekeren. Je bestelauto verzekeren doe je dus niet na slechts een keer kijken, maar na een weloverwogen beslissing waarin je de verschillende aanbieders hebt vergeleken.

Leeftijd van de auto

Een oudere bestelwagen kan je minder verzekeren. Hij is al langer in gebruik, heeft waarschijnlijk al wat gebreken en heeft ook een lagere kans om gestolen te worden. Dit moet je dan dus ook terugzien in de premie die je betaalt. Verzeker je bestelauto beperkt casco als hij ouder dan vijf jaar is; overweeg zelfs om hem alleen WA te verzekeren als hij ouder dan tien jaar is. Voor bestelauto’s jonger dan vijf jaar wordt aangeraden om hem allrisk te verzekeren. Check dus de leeftijd en de staat van de wagen en verzeker hem ook op basis daarvan om geld te besparen.

Hoger eigen risico

Heeft je auto nooit wat of kan je het financieel aan om wat meer geld kwijt te zijn? Neem dan een hoger eigen risico. Hierdoor worden de premies die je betaalt verlaagd en betaal je dus ook minder maandelijks. Daarentegen moet je het wel financieel aankunnen om dan eventuele kosten zelf te betalen, aangezien die dan niet of minder worden uitbetaald. 

Claimen of niet?

Vervelend, je hebt toch schade gereden. Gelukkig heb je een bestelautoverzekering! Maar is het wel verstandig om de schade te melden en een claim in te dienen? Misschien niet. Bekijk of je de schade voor eigen rekening kan nemen en laat de verzekering er buiten. Niet om geheimzinnig te doen, maar hierdoor heeft het geen effect op je schadevrije jaren. Heb je nog een bestelautoverzekering nodig of wil je graag vergelijken? Kijk dan eens op 123bestelautoverzekering.nl