De beste tips financiële planning

De beste tips financiële planning

okt 12, 2021 Uncategorized by admin

Financiën zijn een groot deel van ons leven en daarom is het belangrijk om hier een goede planning voor te hebben. Met een goede planning hou je je financiën goed in de gaten en weet je zeker dat er niet hier en daar ergens te veel geld in gaat zitten. Dit zorgt er weer voor dat je geld spaart en goed gebruikt. Hieronder een paar extra tips voor je financiële planning.

Bedenk wat jij belangrijk vindt en waar je geld aan uit wilt geven

Je kunt simpelweg niet aan alles geld uitgeven. Dit is natuurlijk jammer, maar het laat ons ook nadenken over aan wat we wel geld willen uitgeven. Een goed onderdeel van je financiële planning is goed kijken naar waar je geld aan wilt uitgeven. Haal je bijvoorbeeld altijd dure cadeaus voor een vriendin, maar weet je stiekem ook dat zij dat helemaal niet nodig vindt en net zo blij is met een cadeau met de helft van de prijs? Halveer dan daar je kosten in.

Ga je graag op pad met je kinderen, maar heb je daar niet altijd geld voor omdat je veel geld uitgeeft aan tijdschriften die je toch niet altijd leest? Bedenk je dan goed waar je verandering kunt aanbrengen om wel meer met je kinderen op pad te kunnen. Dit soort kleine dingen zijn goed om over na te denken en voor financiële planning essentieel.

Check jaarlijks of je nog lopende abonnementen hebt die je eigenlijk niet gebruikt

Dit komt stiekem heel veel voor: blijkbaar betaal je maandelijks geld aan een Netflix account die je niet meer gebruikt of een tijdschrift dat je eigenlijk niet leest. Check daarom regelmatig je rekening. Zijn er opdrachten naar iets overgemaakt waar je geen flauw idee van hebt waarom of waar je helemaal geen gebruikt van maakt? Deze opdrachten kunnen dan worden stopgezet en je account worden geannuleerd. Scheelt ook weer in maandelijkse kosten.

Stel een automatisch incasso naar je spaarrekening in

Sparen is niet altijd makkelijk, maar toch willen we het graag doen. Of het nu om sparen voor die ene vakantie gaat of sparen om een schuld af te betalen: onze tip is om een automatisch incasso in te stellen die elke maand geld van je normale rekening naar je spaarrekening overmaakt. Zo spaar je goed door en als je toch een beetje krap zit, kan het altijd weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *