Een kassa systeem is van onschatbare waarde in de horeca

kassasysteem

Een kassa systeem is van onschatbare waarde in de horeca

jan 11, 2023 Ondernemen by admin

De waarde van een kassasysteem in de horeca wordt nog weleens onderschat. Er zijn veel horecabedrijven die al sinds jaar en dag met inmiddels verouderde kassa systemen werken. In veel gevallen realiseert de ondernemer zich nog niet wat voor een winst er met een nieuw en modern kassa systeem behaald kan worden. De tijdwinst en optimalisatie mogelijkheden zijn zeer divers en uitgebreid en je kan zelf bepalen tot in hoeverre je bedrijfsprocessen wil automatiseren. Het mooie aan een goed gebruikt horeca kassa systeem, is dat dit een win-win situatie oplevert, waar zowel de onderneming van profiteert, als ook de gast die geniet van een snellere en betere dienstverlening

Integratie met boekhoudsoftware bespaart tijd

De boekhouding is voor sommige ondernemers in de horeca een lastige opgave, waarbij vaak van overal weer bonnen en gegevens moeten worden opgedoken om alles op de juiste manier in de boeken te krijgen. Met een geavanceerd horeca kassa systeem kun je ervoor kiezen om de kassa te integreren met de boekhoudsoftware, zodat bijvoorbeeld verkochte producten vanuit de kassa direct worden gesynchroniseerd met de boekhouding en je vrijwel niets meer handmatig later hoeft in te voeren. De boekhouding wordt hier ook een stuk accurater van en je krijgt op deze manier een beter beeld van het bedrijfsresultaat halverwege de maand.

Tip: Kassasysteem Horeca Kopen? unTill: dé Horeca Kassa marktleider

Een moderne kassa helpt de bediening en de keuken

Naast een integratie met de boekhouding, is het ook mogelijk om de data uit het kassasysteem te gebruiken voor onder andere de personeelsbezetting en voor het doen van bestellingen bij leveranciers. Door de roosters aan te passen op de piekdruktes zal automatische de dienstverlening voor gasten ook verbeteren en is het mogelijk om uren te sparen, door de bezetting op rustige momenten ook aan te passen.

Niemand wordt vergeten

Het is daarnaast ook mogelijk om het operationele gedeelte van de bedrijfsvoering verder te digitaliseren met een modern kassasysteem en voorgoed te stoppen met een bonnensysteem achter de bar en in de keuken. Door gebruik te maken van mobiele kassa’s die de bediening met zich mee kan dragen wordt de klant aanzienlijk sneller geholpen. Een digitale tafelplattegrond kan op de mobiele kassa’s worden weergegeven, waarop de bediening zelf aan kan geven wanneer ze voor het laatst bij een tafel is geweest. Het wordt hierdoor aanzienlijk overzichtelijker wanneer een tafel voor een bepaalde tijd geen aandacht heeft gehad en zo wordt er niemand vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *