Geld lenen kost geld maar kan wel heel erg handig zijn

Geld lenen kost geld maar kan wel heel erg handig zijn

aug 12, 2021 Geldzaken by admin

Je ontkomt er soms gewoon niet aan. Je wordt gedwongen een investering te doen, maar hebt niet het geld op je bankrekening staan. In dat geval is geld lenen een optie. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een auto die net te repareren is terwijl je die toch echt nodig hebt om je werk te kunnen doen. Geld lenen kost geld, maar lenen is in ons land prima geregeld. Zolang jij de lengte van de eigen financiële polsstok maar scherp in beeld houdt.

Ben je wel in staat het geld af te lossen?

Geld lenen betekent heel simpel dat het geld dat je krijgt allemaal met rente terugbetaald moet worden. Maak jezelf niet rijker dan je bent en zet voor je besluit om geld te lenen voor jezelf op een rijtje of je ook echt in staat bent om straks elke maand maar weer af te lossen. Is geld lenen de enige optie om een noodzakelijk geworden investering te doen, dan kun je kiezen uit verschillende leenvormen.

De codering bij het BKR bepaalt vaak of je kunt lenen of niet

Of je kunt lenen wordt altijd eerst beoordeeld. Reken je dus niet rijk voor je echt akkoord hebt. Elke kredietverstrekker checkt jouw kredietwaardigheid voor er een lening verstrekt wordt bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dat is niets om je zorgen over te maken als jij altijd trouw en op tijd jouw rekeningen betaalt. Is dat niet het geval en heb je een negatieve codering en dan zal het lastig worden een lening te verkrijgen. Het BKR beslist dit overigens niet. Het laatste woord is altijd aan de kredietverstrekker zelf. Slechts zelden echter wijken die af van het advies van het BKR. Wil je weten welke codering jij hebt? Dit kan je tegen betaling aanvragen bij deze organisatie. 

Geld lenen via een persoonlijke lening

Geld lenen betekent in ons land in de meeste gevallen dat je een keuze maakt tussen het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide leenvormen hebben zo hun voor- en nadelen. De mensen die hechten aan overzicht en duidelijkheid kiezen vaker voor een persoonlijke lening. Dan namelijk weet je bij het afsluiten van een lening al wanneer de einddatum is en betaal je elke maand precies hetzelfde bedrag. Ook de rente verandert niet tijdens de looptijd van de lening. De persoonlijke lening laat aan duidelijkheid niets te wensen over in elk geval.

Lenen vanaf 3,4% – Nederlands Krediet Collectief

Bij een doorlopend krediet kan de rente wijzigen

Geld lenen kan ook in de vorm van een doorlopend krediet. Je spreekt met de geldverstrekker een kredietlimiet af. Tot dat bedrag kun je geld opnemen en je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen geld. Die rente kan tijdens de leenperiode wel fluctueren. Geld lenen op deze manier betekent dat je al afgelost geld steeds weer op kunt nemen. Er hangt dus geen specifieke en duidelijke eindtijd aan deze manier van geld lenen. Mensen die duidelijkheid willen kunnen om deze redenen beter geen doorlopend krediet afsluiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *