Tips om je kantoor te verduurzamen

kantoor verduurzamen

Tips om je kantoor te verduurzamen

jun 14, 2021 Bespaartips by admin

Is het ook jouw droom om duurzamer te leven? Dan is het ook belangrijk om een duurzame en milieuvriendelijke werkplek te hebben. Het verduurzamen van jouw kantoor is het begin. Wil je ook op een fijne en duurzame plek werken? Maak dan gebruik van de volgende tips voor het verduurzamen van jouw kantoor.

Een refurbished printer

In een tijd van overconsumptie en met problemen qua elektronisch afval, is het belangrijker om bewuster om te gaan met jouw aankopen van elektronica en witgoed. Het hergebruiken van materialen is dé manier om duurzamer om te gaan met apparatuur. Kies daarom niet voor nieuwe apparaten, maar koop liever refurbished. Een refurbished printer is hier een goed voorbeeld van. Dit is een tweedehands printer met een vernieuwd interieur. Deze werkt als een nieuw model, maar maakt gebruik van een tweedehands jasje. Niet alleen is deze printer een stuk voordeliger, ook draagt het bij aan een vermindering van de hoeveelheid afval.

Duurzame koffie

Een goede bak koffie is van groot belang op het kantoor. Het kan die extra boost aan energie geven en ook zorgen voor gezelligheid en motivatie op de werkvloer. Kies bewust de koffie uit voor op het kantoor. Kies niet alleen voor eerlijke koffie die koffieboeren een juist loon geeft, kies ook voor koffie van duurzame koffieplantages. Zo drink je met een goed gevoel een lekker bakje koffie.

Duurzame materialen

Wanneer je het kantoor gaat inrichten, is het belangrijk om goed na te denken over de producten en materialen die je wilt gebruiken. Kies voor duurzame en kwalitatieve materialen. Deze gaan lang mee en zo voorkom je dat je binnen 10 jaar weer nieuw meubilair moet aanschaffen. Ook kun je kiezen voor materialen die bijvoorbeeld eenvoudig afbreken, zo verklein je jouw ecologische voetafdruk.

Duurzaam werken doe je in een duurzaam kantoor. Wil je ook jouw kantoor verduurzamen? Start dan met de elektronica en kies voor refurbished artikelen. Deze werken net zo goed, maar voorkomen dat er onnodig meer geproduceerd hoeft te worden. Ook kun je de pauze momenten verduurzamen met duurzame koffie en is het belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen bij het inrichten van jouw duurzame kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *