Tips voor het vinden van een boekhouder

Tips voor het vinden van een boekhouder

jun 17, 2020 Geldzaken by admin

Een hoop ondernemers voornamelijk degene die net gestart zijn vragen zich af is een boekhouder wel belangrijk voor mijn onderneming? Dat is het zeker! De boekhouder helpt je natuurlijk met de belastingaangiftes, maar is ook erg belangrijk voor het meedenken en advies geven op financieel gebied zodat je investeert in de juiste punten. Vind daarom ook een boekhouder die goed bij jou past. In dit artikel geven wij je tips hoe je de juiste boekhouder kan zoeken voor je onderneming

Waar ligt de verantwoordelijkheid van de boekhouding?

Het is altijd belangrijk om in je achterhoofd te houden dat administratie altijd de verantwoordelijkheid is van de eigenaar van de onderneming. Dus ook als je boekhouder uit Prinsenbeek een fout maakt bij de belastingaangifte. Wanneer dat gebeurt zal de belastingdienst jou als verantwoordelijke aanwijzen. Een tip die wij je meegeven is om te zorgen dat je van alle deadlines en etc. op de hoogte bent. Noteer dus bijvoorbeeld in je agenda wanneer de belasting aangegeven moet worden. Het is wel slim om wat basiskennis op te bouwen qua boekhouding om het een beetje te kunnen controleren natuurlijk. Wanneer je wat kennis opbouw krijg je namelijk ook meer inzicht in hoe je onderneming er financieel voorstaat.

Zorg dat er duidelijke afspraken komen over wat jij doet en wat de boekhouder doet

Zoals net gezegd ben jij als baas verantwoordelijk ervoor dat de administratie op een correcte manier gaat. Maak dus duidelijke afspraken samen met je boekhouder hoe er gecontroleerd wordt en wat er van elkaar verwacht wordt. Voorbeelden hiervan zijn welke delen van de administratie je zelf doet, wie welke aangifte doet en of de boekhouder ook advies kan geven over bedrijfskansen. Als je meer zelf doet bij je administratie hoef je ook minder geld te besteden aan een boekhouder. Houd er wel rekening mee dat het een erg tijdrovende klus kan zijn en wanneer je er geen expert in bent er snel fouten gemaakt kunnen worden. Als je fouten hierbij maakt zal je dus ook een boete bij de belastingdienst moeten betalen, houd hier goed rekening mee.

Je type onderneming heeft invloed op wat voor boekhouder

Of je nou met fysieke producten werkt of online met mensen in dienst het is allemaal verschillend in wat er aangegeven moet worden. Zorg er dus voor dat je boekhouder ervaring heeft met jouw soort onderneming. Als je boekhouder bijvoorbeeld geen ervaring heeft met loonadministratie kan je het net zo goed zelf doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *