Toe aan een nieuwe baan? Neem de tijd om iets te zoeken dat echt bij je past

nieuwe baan

Toe aan een nieuwe baan? Neem de tijd om iets te zoeken dat echt bij je past

jul 14, 2020 Ondernemen by admin

Als je het niet meer naar je zin hebt op je werk, kan de verleiding groot zijn om snel ontslag te nemen en te solliciteren op de eerste de beste functie die je wel aardig lijkt. Dat kan goed uitpakken. Zeker als je het écht goed zat bent op je werk kan iedere nieuwe baan voelen als een verbetering. En soms kom je juist op deze manier terecht op een plek die je vooraf niet zou hebben bedacht, maar die onverwacht goed bij je blijkt te passen. In de meeste gevallen geldt echter dat het beter is om eerst eens goed na te denken wat je nu eigenlijk zou willen gaan doen, en dan pas verdere stappen te ondernemen.

Waarom wil je weg?

Als je het niet meer naar je zin hebt in je huidige baan, is het altijd goed om eerst eens goed te bedenken waardoor dat precies komt. Misschien heb je geen klik met je collega’s, of heb je een leidinggevende wiens bloed je wel kan drinken. Het kan ook zijn dat je simpelweg bent uitgekeken op het werk, en toe bent aan iets nieuws. Het is goed om in dat geval wel uit te zoeken of je toe bent aan simpelweg een nieuwe omgeving, of ook aan een totaal ander soort functie of bedrijf.

Ook je kansen op de langere termijn kunnen meespelen als je besluit te willen vertrekken bij je huidige werkgever. Misschien zit je er al jaren, en lijkt de kans om verder door te groeien minimaal. Of je doet er al tijdenlang werk waarvoor je eigenlijk een betere beloning zou moeten ontvangen dan je nu doet, en je weet dat de enige manier om die ook echt te krijgen vertrekken naar een ander bedrijf is.

Wat wil je gaan doen?

Heb je voor jezelf goed in kaart gebracht waarom je ergens weg wilt, dan wordt het tijd om te gaan bedenken wat je zou willen gaan doen. Houd je baan nog even aan, want dit kan best even duren. Wil je het soort werk blijven doen dat je nu doet? Ben je toe aan meer verantwoordelijkheden, of wil je misschien juist een heel andere richting op?

Veel mensen kiezen ervoor zich bij dit soort vragen te laten ondersteunen door professionals, die precies de juiste vragen kunnen stellen om erachter te komen wat je nu echt wilt. Veel anderen staan al ingeschreven bij bureaus die, ook als je ergens anders aan het werk bent, hun ogen en oren openhouden op de arbeidsmarkt. Zodra zij een vacature zien die jou op het lijf is geschreven, nemen ze contact met je op. Veel executive vacatures worden op deze manier vervuld. Door te werken met tussenpersonen die zowel de kandidaten als de bedrijven goed kennen, zijn zij bijvoorbeeld in staat om de juiste interim manager aan het juiste bedrijf te koppelen. Maar ook op andere niveaus zijn dit soort bureaus uiteraard actief, klaar om voor jou de perfecte baan te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *