Waar moet ik op letten bij het kopen van een auto?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een auto?

jun 21, 2021 Uncategorized by admin

Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten als je een auto gaat kopen. Verzekering regelen, op de juiste naam zetten, APK kijken of die nog goed is, etc. In dit artikel krijg je meer uitleg op elk onderdeel waar je op moet letten wanneer je een auto gaat kopen.

Vergelijk verschillende advertenties

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat je wilt kopen. Kijk daarom goed naar advertenties van dezelfde auto om te kijken wat elke advertentie zegt qua prijs, schade en kilometers. Vergelijk daarom alle advertenties van dezelfde auto om te kijken wat de beste prijs is voor wat je krijgt. Je namelijk geen onnodig geld uitgeven.

Check of de gegevens kloppen

Ook is het verstandig om alle gegevens na te lopen als je een auto op het oogje hebt. Vraag of de verkoper de eigenaar is van de auto, check of het VIN (voertuigidentificatienummer) op het kentekenbewijs gelijk staat met het nummer achter de voorruit klopt. Als dit niet zo is, NIET KOPEN.

Vraag naar de onderhoud van de auto en kijk of dit klopt in het boekje. En check het kenteken ook op de site van de RDW.

Kijk of de auto er goed uit ziet

Kijk ook of de auto er van de buiten- en binnenkant goed uit ziet. Kleine krasjes kunnen nog wel, maar als er een grote kras of deuk in zit, dan is het niet slim om de auto te kopen. Ook is het verstandig om onder de motorkap te kijken of hier alles nog wel goed zit. Als er bijvoorbeeld olie in het koelvloeistof drijft kun je wat van de prijs afhalen aangezien dit aan reparatiekosten tussen de 600 en 1100 euro kan zijn.

Bij de ene auto moet je natuurlijk meer op mankementen letten dan bij de ander. Neem jij bijvoorbeeld een auto die al oud is en het je eerste auto is? Dan kijk je vaak minder naar mankementen dan wanneer je een gloednieuwe Porsche gaat kopen. Wanneer je een nieuwe Porsche gaat kopen kun je het beste eerst een aankoopkeuring van ProCar-Tilburg aanschaffen. Zij helpen jou dan bij de juiste auto kopen en geven gelijk een lijst mee met mankementen die jij zelf niet hebt ontdekt bij de aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *