Waarom een boekhouder belangrijk is voor jouw bedrijf?

Waarom een boekhouder belangrijk is voor jouw bedrijf?

mei 11, 2022 Ondernemen by admin

Indien je een onderneming bent gestart weet je vast wel wat een boekhouder is. Maar hoezo is een boekhouder essentieel? Moet je wel of niet je boekhouding uitbesteden? In dit artikel zullen we jouw meer vertellen over hoezo een boekhouder belangrijk is voor jouw bedrijf.

Financiële administratie verplicht

Als zelfstandige ben je verplicht om je financiële administratie op orde te hebben. Dit heeft als reden dat je moet belasting moet afdragen over je omzet, inkomen en bezittingen. Om de juiste hoeveelheid belasting te kunnen bepalen heeft de belastingdienst inzicht nodig in jouw inkomsten. Als je een slecht inzicht kan aantonen, of een verkeerd inzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren.

Waarom boekhouding uitbesteden

Een boekhouder is voor de meeste ondernemers niet verplicht, maar wel aan te raden. Aangezien het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel  ondernemers ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Veel ondernemers kiezen er voor om het uit te besteden, waarom? Allereerst kost een financiële administratie bijhouden veel tijd. En tijd is geld voor een ondernemer. De meeste zelfstandige willen hun tijd zo goed mogelijk benutten en niet hun uren besteden in dingen waar ze niet goed in zijn. 

Ook is voor de meeste zelfstandige boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er makkelijker fouten worden gemaakt die de zelfstandige een hoge boete kan opleveren. Door het uit te besteden bij een boekhouder weet je zeker dat dit goed gaat. Indien het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je verantwoordelijk kunt stellen. 
Als laatste vallen de kosten van een administrateur onder zakelijke kosten. Deze kosten mag je dus aftrekken van je winst waardoor je minder belasting betaald.

Een boekhouder vinden?

Een betrouwbare boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Daaropvolgend matcht BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw onderneming. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een offerte uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken. Ook kiezen veel kleine ondernemers ervoor om boekhoudsoftware aan te schaffen en het zelf te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *