Waarom incassobureau Credifin inschakelen verstandig is

Waarom incassobureau Credifin inschakelen verstandig is

jan 11, 2023 Geldzaken by admin

Laattijdige betalingen kunnen de financiële gezondheid van uw bedrijf in de weg staan. Je hebt waarschijnlijk niet de tijd of kennis om onbetaalde facturen adequaat te incasseren. Hoe ouder de schuld, hoe moeilijker het is om deze terug te betalen. Het is dan handig om een incassobureau in te schakelen. Incassobureau Credifin helpt je graag met het oplossen van een probleem. Denk bijvoorbeeld aan een klant die niet op tijd heeft betaald. Bij dit incassobureau zullen ze voor jou kosteloos aan de slag gaan. Lukt het ze niet om het probleem te beslechten, dan betaal je niets. Ga binnen een paar minuten aan de slag. 

Neem de juridische risico’s weg

Er bestaan genoeg wetten die toepasbaar zijn op onbetaalde facturen. Het kan dus voorkomen dat klanten niet twee keer nadenken en een rechtszaak aanspannen, wanneer ze denken dat er sprake is van schending van hun recht. Gelukkig zijn incassobureaus hiervan ook op de hoogte. Zij hebben ook veel kennis van de wetten, dus je zou hiermee het feit dat je risico loopt op juridische gevolgen, kunnen wegnemen. Dit is dus ook een betere optie dan zelf proberen de schulden weg te innen. Een incassobureau zal je verder ook in de toekomst kunnen helpen om dit soort problemen te kunnen voorkomen. Ze geven dan advies wat je het beste kunt doen. 

Incassobureau inschakelen voor goede documentatie

Het inschakelen van een incassobureau zorgt ervoor dat het incassotraject goed wordt gedocumenteerd. Wanneer het incassobureau communiceert met de debiteur, wordt dit geregistreerd in hun incassosysteem. Als je in de toekomst besluit de debiteur te dagvaarden, houdt het incassobureau een uitgebreid register bij van alle incassopogingen. Met dit document laat de rechtbank zien dat je hard gewerkt hebt om de vordering buitengerechtelijk te incasseren. In het onwaarschijnlijke geval dat de schuld niet wordt betaald, kun je deze claimen als belastingaftrek. Wil je meer informatie over wat de incassobureau voor je kunt doen? Kijk dan op https://www.credifin-nederland.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *