Wat kost een laadpaal?

laadpaal

Wat kost een laadpaal?

jun 25, 2020 Geldzaken by admin

Wat kost zo een laadpaal nou precies? Goede vraag! De kosten van een laadpaal verschillen alleen heel erg, dus er is hier niet 1 juist antwoord op. Er is namelijk veel verschil in kwaliteit en de duurste laadpaal is niet persé de beste laadpaal. Benieuwd naar wat een laadpaal zou kunnen kosten? Lees dan vooral verder. Wij zullen het u haarfijn uitleggen!

De laadpaal zelf

Laten we beginnen bij de laadpaal zelf, wat kost het aanschaffen? Zoals al eerder aangegeven verschillende de prijzen per laadpaal enorm. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 500 en 1300 euro. Waar hangt de prijs dan van af? Vaak is dit het vermogen van je laadpaal en wat voor soort laadpaal het is. Zo heb je de normale laadpalen en slimme laadpalen. Daarbij is het ene merk nou ook gewoon duurder dan de ander. Lees u goed in of win advies in bij een laadpaal specialist over welke laadpaal het best bij u past! Zo bent u zeker van u zaak en weet u waar u aan toe bent.

Het installeren van de laadpaal

Wanneer u een laadpaal koopt moet hij natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden voordat u gebruik kunt maken van de laadpaal. Ook de kosten van de installatie verschillen en hangen bijvoorbeeld af van de afstand van de laadpaal tot de meterkast en de hoeveelheid werk dat in de meterkast moet worden uitgevoerd. Als we een prijskaartje moeten hangen aan het installeren van een laadpaal dan kunt u denken aan een prijs van 500 tot de 2000 euro.

Maandelijkse kosten van een laadpaal

Wanneer er een abonnement wordt aangeschaft voor de laadpaal, dan kunt denken aan een maandelijks bedrag van rond de 10 euro. De kosten van het opladen hangt af van of u thuis een laadpaal heeft of dat u openbaar oplaadt. Thuis zijn de kosten hetzelfde als die van uw eigen energieleverancier. Bij openbare laadpalen gelden standaard tarieven plus een extra bedrag dat naar de aanbieder van de laadpaal gaat.

Een laadpaal kopen?

Geïnteresseerd in een laadpaal? Neem nu contact op met Laadkompas en ontvang gratis advies op maat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *