Wat kost kinderopvang gemiddeld?

kinderopvang

Wat kost kinderopvang gemiddeld?

jun 28, 2020 Geldzaken by admin

Kinderopvang. Hoe veel kost dat nou eigenlijk precies? Dat is uiteraard lastig te zeggen, omdat dit verschilt natuurlijk bijvoorbeeld per gezin, per regio en per kinderopvang. Er is dus helaas niet 1 juist antwoord. Wel is er ene gemiddelde berekend. Wat kost kinderopvang gemiddeld? Lees dan verder!

Kosten kinderopvang

Zoals aangegeven bepalen meerdere factoren de hoogte van de kosten van kinderopvang. Maar wanneer we naar het landelijke gemiddelde kijken dan komen we op een bedrag van rond de 5 tot 10 euro per uur uit. Moet u het volledige bedrag dan zelf betalen? Dat verschilt.

In Nederland hebben de meeste ouders namelijk recht op het zogenoemde kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een toeslag die u van de overheid kan ontvangen wanneer u 1 of meerdere kinderen heeft die naar de kinderopvang gaan. De hoogte van deze toeslag hangt vaak af van het aantal uur, het uurtarief, en het inkomen van het gezin.

Kinderopvangtoeslag, waar kan ik op rekenen?

De hoogte van de toeslag verschilt dus per gezin. Echter, vergoedt de toeslag in de meeste gevallen een groot dele van de kosten. Maar waar kan u precies op rekenen? De kinderopvangtoeslag vergoedt maximaal 230 uur per maand en per kind en het maximum uurtarief dat wordt vergoed is iets meer dan 8 euro.

Wat kost kinderopvang? Doe nu de test!

Op het internet zijn vele tools te vinden om te bereken hoeveel uw kinderopvang zou kunnen kosten. Op de website van Jabadoo Kinderopvang kunt u uw kosten erg makkelijk berekenen. Benieuwd? Berekenen nu de hoogte van uw kinderopvang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *