5 belangrijke tips als je geld wilt gaan lenen

5 belangrijke tips als je geld wilt gaan lenen

apr 14, 2021 Uncategorized by admin

Er zijn verschillende redenen waarom je besluit om geld te lenen. Het is dan belangrijk dat je de juiste beslissingen maakt over waar je dat wilt doen. Heb je nog nooit eerder geld geleend, dan is het gemakkelijk om de fout in te gaan. Gebruik de onderstaande tips en je weet zeker dat je veilig en risicoloos geld leent.

1.      Geld lenen: kies niet automatisch voor de laagste rente

Als je kredietverstrekkers met elkaar vergelijkt, dan is het erg aantrekkelijk om direct te kiezen voor de instantie die de laagste rente aanbiedt. Het is belangrijk dat je daar goed voor uitkijkt, want een erg lage rente is vaak te mooi om waar te zijn. Deze aanbiedingen zijn dan bijvoorbeeld tijdelijk en na een x aantal maanden gaat de rente flink omhoog. Geld lenen op basis van de laagste rente is alleen een goed idee als je exact weet wat de voorwaarden zijn in het contract.

2.      Kopen op afbetaling: doe het niet

Als je een nieuwe wasmachine, nieuwe auto of een nieuwe TV aanschaft, dan kun je deze vaak afbetalen in termijnen. Ook al is dat erg gemakkelijk, het is vaak niet de voordeligste optie. Door te kopen op afbetaling betaal je uiteindelijk bijna altijd meer dan wanneer je besluit geld te lenen bij een goede kredietverstrekker. Het is dus een goed idee om verschillende opties te vergelijken en zo te bepalen hoe je je product wilt financieren.

3.      Zoek naar de vergunning

Voordat je met een bepaalde kredietverstrekker verder gaat controleer je altijd of deze een vergunning heeft bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM geeft regelmatig aan dat er illegale kredietverstrekkers zijn en heeft daarom vergunningen in het leven geroepen. Door geld te lenen bij een kredietverstrekker met een AFM vergunning weet je zeker dat je niet met een illegaal bedrijf te maken hebt.

4.      Denk na over de toekomst

Als je weet welke maandlasten je hebt als je gaat lenen bij een bepaalde kredietverstrekker, dan is het belangrijk dat je nadenkt over de toekomst. Kun je deze lasten in de toekomst ook nog afbetalen of kom je dan in financiële problemen? Als je hier twijfels bij hebt, dan is het geen goed idee om de lening af te sluiten. Leen daarom nooit te veel geld en breng jezelf niet in een situatie waar je in de toekomst spijt van krijgt. Je kunt zelf je lening berekenen en berekenen wat voor jou een geschikt maandbedrag is waar jij ook als er iets gebeurt niet van in de problemen komt.

5.      Maak een vergelijking

Geld lenen doe je nooit zonder een uitgebreide vergelijking te maken van de mogelijkheden die je hebt. Het is belangrijk dat je een lening afsluit die je probleemloos kunt afbetalen en waarmee je aan het einde zo min mogelijk geld kwijt bent. Vergelijk je afbetaling met leningen bij banken en gespecialiseerde geldverstrekkers. Alleen dan weet je zeker dat je voordelig en veilig kunt lenen en nooit teveel betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *