Aandelen kopen, hoe gaat dat nu precies in zijn werk?

Aandelen

Aandelen kopen, hoe gaat dat nu precies in zijn werk?

aug 25, 2020 Geldzaken by admin

Vroeger was het inkopen van aandelen ongelooflijk omslachtig. Vaak moest men fysiek naar een bank toe om vervolgens daar de transactie in gang te zetten. De transactiekosten waren hierdoor ook niet bepaald laag. Tegenwoordig gaat het allemaal een stuk makkelijker. Men kan tegenwoordig online via een broker handelen in aandelen. Op deze manier bespaart men heel veel tijd, en ook geld. Je kunt binnen een paar minuten met enkele clicks je aandelen kopen of verkopen.

Aandelen in het kort.

Aandelen kunnen worden vergeleken met een soort eigendomsbewijs. Wanneer een belegger een aandeel koopt, dan bezit deze als het ware een deel van een bepaal bedrijf. Wanneer een bedrijf doet aan dividenduitkering, dan krijgt iedere aandeelhouder een deel van de totale dividend-pot en dus ook een deel van de winst.

Een andere reden waarom men aandelen zou kopen is omdat zij verwachten dat er binnen de kortste keren een koersstijging aankomt. Zij verwachten dan aandelen tegen een hogere prijs te kunnen verkopen dan waarvoor ze deze inkopen.

Rekening houden met dividend.

Het is altijd slim om het dividend in acht te nemen wanneer je van plan bent aandelen in een bepaalde onderneming te kopen. Wanneer een bedrijf namelijk een goede winstmarge heeft, dan kan een bedrijf het besluit nemen om een deel aan de aandeelhouder uit te keren. Dit noemen we dus dividend. Niet alle bedrijven doen dit. Sommige bedrijven gebruiken de winst liever voor directe investeringen of het aanvullen van de bedrijfsreserves.

Lang of kort?

Het is altijd een beetje een twijfelgeval, welk van de twee gunstiger is, is afhankelijk van de situatie. Een beleggeer kan namelijk kiezen om aandelen te kopen voor zowel de korte als op de lange termijn. Veel mensen kopen aandelen op de korte basis door middel van gebruik van een effectenrekening. Wanneer men aandelen koopt op de lange termijnbasis dan zorgt dit niet direct voor winst, dit zal even gaan duren. De aandelen worden dan gekocht met het vooruitzicht deze later weer te verkopen. Wanneer men op de langere termijn wilt beleggen dan kan men vaak bij de bank terecht. De grote Nederlandse banken hebben hier vaak speciale rekeningen voor.

Timing is key.

Timing is essentieel wanneer men wilt handelen in aandelen. Wanneer je de koop van aandelen precies goed timet in combinatie met de laatste nieuwsontwikkelingen en je zo de koersstijging voor bent, dat is de manier waarop je als belegger in aandelen goed winst kunt maken.

Meer weten?

Wil je meer weten over het kopen van aandelen, neem dan eens een kijkje op: https://beleggen.info/aandelen/aandelen-kopen. Hier vindt je genoeg informatie over de juiste aanpak wanneer het aankomt op het kopen van aandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *