Gezond op kantoor: Zo richt je het kantoor gezond in

gezonde werkplek

Gezond op kantoor: Zo richt je het kantoor gezond in

jul 28, 2020 Ondernemen by admin

Het is steeds belangrijker om bij het inrichten van een kantoor rekening te houden met de gezondheid van de medewerkers. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat gezonde medewerkers zorgen voor efficiëntere werkuren en minder ziektedagen. Het gezond inrichten van het kantoor is dus een belangrijke investering die eenvoudig is terugverdient. Gebruik daarom deze tips voor een gezondere, vrolijkere en efficiëntere werkvloer.

De indeling van de kantoorinrichting

De indeling van het gebouw is belangrijk. Een aantal dingen die hier een belangrijke rol in spelen zijn veel licht, ergonomisch meubilair, kleur en flexibiliteit. Bepaalde cellen in onze hersenen reageren op onze omgeving. Hierdoor bepaalt onze omgeving deels ook onze stemming, concentratie en houding. Hierom is het belangrijk om de werknemer centraal te zetten bij de kantoorindeling.
Het meubilair kan hierbij dus ook een grote impact hebben. Kijk bijvoorbeeld eens tussen tweedehands kantoormeubelen naar zit/sta bureaus. Het is bewezen dat mensen die 4 uur of minder per dag zitten productiever en fitter zijn.

Een fijne werkplek zorgt voor tevreden werknemers

Tegenwoordig zijn medewerkers opzoek naar de juiste balans tussen werk en vrije tijd. Vooral de jongere werknemers geven steeds vaker hun privéleven prioriteit. Door ervoor te zorgen dat de werkplek een fijne plek is om te zijn zullen werknemers productiever en loyaler zijn.

Vraag hierom de medewerkers wat zij zelf als prettig ervaren. Denk aan een groene, lichte en kleurrijke omgeving.
Ook door bijvoorbeeld de werknemers de mogelijkheid te geven om in de pauze even te tafeltennissen of tafelvoetballen bevorder je de productiviteit, gezondheid en (sportieve) competitiviteit op het kantoor.

Denk ook aan de vergaderruimte

Je ziet op steeds meer plekken zit/sta bureaus, pingpongtafels en veel groen. Maar je ziet vaak dat de vergaderzalen nog steeds even sober zijn als 100 jaar geleden. Dit terwijl de vergaderzaal juist enorm belangrijk is. Hier wordt overlegd, gespard en onderhandelt. De ruimte moet niet te veel afleiden, maar het moet wel een fijne plek zijn. Zorg dus voor veel licht en comfortabele vergaderstoelen. Zo bevorder je de gesprekken die in de vergaderruimte plaatsvinden.

Kortom, met een gezonde werkruimte zorg je voor gezondere en vrolijkere werknemers. Dat is zowel goed voor het bedrijf als de mensen die er werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *