Je bol.com verkoopaccount verkopen, hoe werkt dat?

bol.com account verkopen

Je bol.com verkoopaccount verkopen, hoe werkt dat?

Voor veel ondernemers is Bol.com een belangrijk verkoopkanaal geworden in de laatste jaren. Waar er eerst met name bedrijven bol.com gebruiken als extra kanaal, kiezen tegenwoordig veel ondernemers om hun producten uitsluitend via Bol.com te verkopen. Maar wat als je je verkoopaccount op Bol wilt verkopen?

Wat is een verkoopaccount

Bol.com: de winkel van ons allemaal. Het begon als een online boekenwinkel, maar inmiddels is Bol de winkel geworden waar je alles kunt vinden wat je maar wilt. Van een set stiften tot de nieuwste iPhone, er lijken bijna geen grenzen te zijn. Echter wordt niet alles door Bol.com zelf verkocht.

Bedrijven en beginnende ondernemers kunnen een verkoopaccount aanmaken, waar zij onder strenge voorwaarden hun producten kunnen aanbieden op Bol. Hiervoor hanteren zij een zogenaamde No Cure No Pay regeling, wat inhoudt dat een verkoopaccount op zichzelf geen kosten met zich meebrengt, maar Bol bij elke bestelling een deel van prijs als fee rekent en int.

Tip: Bol Account Verkopen | Zakelijk Bol.com account verkopen

Een verkoopaccount verkopen

Stel je voor: je business op Bol.com doet het uitstekend en bestellingen komen consistent binnen. Toch heb je steeds te maken met de fee voor het aanbieden op Bol. Daarnaast wil je liever zelf meer controle hebben over je bedrijf. Je kunt er dan voor kiezen om een eigen webshop te openen. Een belangrijke stap in het groeien van je brand. Er ontstaan twee opties.

  1. Je Bol.com account behouden en producten blijven aanbieden als extra verkoopkanaal.
  2. Je verkoopaccount verkopen en je volledig focussen op je eigen webshop.

Waar optie 1 interessant kan zijn en het kan fungeren als vangnet, kan kiezen voor optie twee ook zeer aantrekkelijk zijn. De opbrengsten van je account kun je investeren in je webshop en de fees zijn verleden tijd. Maar hoe werkt het precies?

Uitgelicht: Amazon FBA account verkopen | FBA accounts verkoop experts

Aandachtspunten

Voor het overhandigen van Bol.com accounts zijn er zogenaamde bemiddelaars. Bedrijven die zorgen dat de overname veilig verloopt, zodat de koper en verkoper minimaal risico lopen. Daarnaast zijn er verschillende websites die jou helpen bij het vaststellen van een goede prijs. Er zijn echter aantal aandachtspunten waar je goed op moet letten.

  • Je verkoopaccount MOET ingeschreven staan als BV;
  • Het e-mail adres van je account is niet te wijzigen, denk dus van tevoren goed na over welk e-mail adres je gebruikt;
  • Betalingen via Bol verlopen om de 3 weken, let dus goed op dat je ook jouw laatste omzetten goed ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *