Redenen om een horeca boekhouder in te schakelen

Horeca ondernemer

Redenen om een horeca boekhouder in te schakelen

feb 10, 2020 Ondernemen by admin

Het aantal horecabedrijven in Nederland blijft alleen maar stijgen, 2019 was het negende jaar op rij dat dit het geval was. Als horeca ondernemer krijg je te maken met veel lastige zaken, denk maar eens aan het inkopen van kwalitatief en veilig voedsel, het op de juiste manier bewaren van alle producten en alle regels rondom de HACCP van het desbetreffende bedrijf. Het is begrijpelijk dat je als ondernemer je daar zoveel mogelijk mee wilt bezighouden, zaken zoals de boekhouding zijn dan ook vaak een doorn in het oog. Toch is het natuurlijk ontzettend belangrijk om te weten hoe je bedrijf ervoor staat, het inschakelen van een horeca boekhouder wordt dan ook zeker aangeraden. 

Een horeca boekhouder

Een horeca boekhouder zal jouw gehele boekhouding voor zich nemen en alles uitvoerig controleren, ook werken ze je gehele administratie bij zodat jij en je ander personeel zich op andere belangrijke zaken kunnen richten zoals het entertainen van de gasten. Buiten dat heeft een boekhouder natuurlijk ook veel ervaring in deze materie, zodat ze jou ook kunnen voorzien van passend advies over allerlei zaken waar je zelf waarschijnlijk niet een aan gedacht hebt. Het uitkiezen van de juiste boekhouder kan toch lastig zijn, doe goed onderzoek naar de verschillende opties en bekijk bijvoorbeeld de recensies van dat bedrijf eens. Het aangaan van een gesprek met het desbetreffende boekhouderskantoor wordt ook altijd aangeraden, aangezien je dan al een goed beeld krijgt over hoe ze te werk gaan. 

De voordelen van een horeca boekhouder

Een horeca boekhouder heeft vele voordelen, wij hebben er al enkele benoemd maar het zijn er nog een stuk meer. Wij zullen ze hieronder allemaal nog eens opnoemen.

  • Jij en je personeel hebben meer tijd voor andere belangrijke zaken zoals het naleven van de hygiënecode en het entertainen en tevreden houden van alle gasten. 
  • Je zal gebruik gaan maken van een boekhoudprogramma waarin je allerlei zaken overzichtelijk kan bekijken.
  • Je hebt 24/7 inzicht in de huidige financiële situatie van jouw onderneming(en). 
  • Facturen kan je op een simpele manier online versturen naar klanten. 
  • Je hebt overal waar je ook bent altijd toegang tot de administratie.
  • De kans op fouten wordt door de ervaring en expertise van de boekhouder drastisch verkleind. 
  • Bonnen en facturen kunnen gescand worden waardoor deze gelijk in de administratie worden opgenomen. 
  • Je ziet iedere dag gelijk wat de exacte omzet van die dag is geweest
  • Je bent verder ook geen tijd meer kwijt aan het maken van jaarrekeningen en opstellen van de BTW-aangifte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *