Waarom elke onderneming zijn data moet beschermen

data

Waarom elke onderneming zijn data moet beschermen

okt 24, 2019 Ondernemen by admin

Als ondernemer heb je een grote hoeveelheid informatie nodig. Een groot deel van deze informatie bevindt zich online in de vorm van data. Deze data is essentieel voor je bedrijfsvoering. Je bent er financieel bijna afhankelijk van. Je moet er daarom dus ook niet aan denken dat je deze data en waardevolle informatie zou verliezen.  

Eigen gebruik 

Ten eerste is het belangrijk dat je jouw data beschermd om te voorkomen dat je ergens op mis pakt. Het zou vervelend zijn als je gegevens of statistieken wilt inzien en je kunt de juiste data niet meer vinden. Daarom is het belangrijk om je data goed op te slaan zodat je deze niet kunt verliezen.  

Misbruik 

Natuurlijk wil je als ondernemer ook voorkomen dat iemand anders jouw data kan inzien of gebruiken. Een concurrent kan zo bijvoorbeeld gevoelige bedrijfsinformatie inzien waar iemand voordeel uit kan halen. Dat zou slecht zijn voor je omzet.  

Niet alleen concurrenten zijn uit op jouw data. Ook cybercriminelen proberen elke dag om zo veel mogelijk data te stelen als mogelijk. Vervolgens chanteren ze je of proberen ze die data door te verkopen. Belangrijk dus om heel voorzichtig te zijn met het opslaan en delen van je data. 

Data beveiligen 

Tegenwoordig is het belangrijk dat je er zo veel mogelijk aan doet om alle data en informatie te beveiligen. Niet alleen voor jezelf, maar ook om aan regelgeving te voldoen. Om bedrijven en organisaties hierbij te helpen, is een standaard ontwikkeld. De ISO 27001 geeft aan wat je kunt en moet doen om informatie goed te beveiligen. Zo’n ISO 27001 certificaat kan worden uitgereikt door een auditbureau. Er zijn een aantal van deze bedrijven in Nederland actief. Oriënteer jezelf eens via zoekmachines en laat je informeren over de mogelijkheden en voordelen voor jouw bedrijf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *